A sunat la 112 spunând că este sechestrată. Zeci de polițiști și jandarmi băcăuani, alertați în seara de Înviere de o tânără (25 ani) care era acasă la iubitul ei

In Actualitate, Flagrant
aprilie 16, 2023

Zeci de polițiști și jandarmi au fost alertați nejustificat de către o tânără de lângă Bacău, în seara de Înviere.

Sâmbătă, 15 aprilie, un apel la 112 alerta forțele de ordine. O tânără a apelat SNUAU 112, sesizând că ar fi sechestrată, după care a întrerupt apelul telefonic fără a oferi date suplimentare, informează IPJ Bacău.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău au început imediat verificările în acest caz.

Au fost mobilizați zeci de polițiști de investigații criminale, ordine publică, rutieră, luptători pentru acțiuni speciale și jandarmi.În timpul cercetărilor, tânăra revenea cu apeluri în care furniza nume și date personale false, inducând în eroare echipele investigative. Totodată, aceasta ar fi afirmat că ar fi fost luată cu forța din gara din mun. Roman și transportată pe raza unei comune din județul Neamț, unde ar fi fost ținută într-un imobil, contrar voinței acesteia. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au stabilit că tânăra are 25 de ani, este din comuna Letea-Veche, iar în ziua sesizării, s-ar fi aflat la locuința concubinului acesteia, de pe raza comunei Traian.

Ulterior depistării de către polițiști, tânăra le-a explicat acestora că nu ar fi dorit ca părinții să cunoască locul unde se afla. Activitățile au fost realizate cu sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău.Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operațiuni Speciale Bacău.

„Problema apelurilor false la 112 nu este una numai instituțională, ci a tuturor celor care, la un moment dat, au nevoie de ajutor. Fiți responsabili când apelați 112! Poate acel timp ocupat de apeluri nejustificate, privează o persoană aflată în nevoie de ajutorul oamenilor legii”, transmite IPJ Bacău.