Ce l-a îndemnat pe elevul de la Liceul Sportiv Bacău să amenințe o profesoară cu un briceag. Adolescentul este în grija DGASPC de la 5 ani

In Actualitate, Flagrant
aprilie 21, 2023

Incidentul de la Liceul Sportiv din Bacău a avut loc pe 19 aprilie. Dupa un conflict spontan verbal între o profesoară și un elev (15 ani), adolescentul a scos un cuțit. Totul s-a petrecut în sala de sport, când profesoara de educație fizică l-a întrebat pe elev dacă și-a luat toate lucrurile din dulap. Iritat, elevul a început să înjure.

Mihai Mihalcea, directorul liceului: A început să continue cu ameninţările la adresa profesorilor, înjurându-i, vorbindu-le urât, moment în care la un moment dat a scos din buzunar un briceag foarte micuţ, după care a început să ameninţe în continuare verbal. 

Apoi a aruncat briceagul şi a fugit. Un profesor a sunat la 112, iar elevul a fost găsit de poliţişti pe stradă câteva ore mai târziu.

Adolescentul a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost lăsat în libertate, sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cătălina Păduraru, IPJ Bacău: Cazul a fost preluat de poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară care au reluat măsura reţinerii tânărului de 15 ani, acesta fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare. 

Copilul se afla sub grija DGASPC de la vârsta de 5 ani.

Elena Raulca Cobrijă, DGASPC Bacău: Copilul este în sistem de la vârsta de 5 ani. Niciun incident până în momentul de faţă. Minorul este inclus într-un program de consiliere psihologică şi, totodată, cu sprijinul unei organizaţii neguvernamentale din Bucureşti beneficiază şi de un program de psihoterapie.

Roxana Cerghici, Inspectoratul Școlar Județean Bacău: Unitatea de învăţământ a demarat propria anchetă în paralel cu cercetarea pe care o face şi Inspectoratul de Poliţie. Aceeaşi unitate de învăţământ a întrunit şi Comisia de Violenţă pentru a stabili cu exactitate măsurile ce se impun în astfel de situaţii.

Sursa: observatornews.ro