Polițiștii de la Rutieră Bacău au împânzit drumurile din județ. Este în plină desfășurare Operațiunea „Speed Marathon”

In Actualitate, Flagrant
aprilie 21, 2023

Vineri, 21 aprilie, toți polițiștii din țară sunt implicați într-o operațiune de amploare, denumită Speed Marathon, pentru depistarea soferilor care încalcă regulile de circulație.

În perioada 17–23 aprilie 2023, conform Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), se desfășoară acțiunea Speed, destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

La data de 21 aprilie 2023, în cadrul aceluiași program, are loc operațiunea Speed Marathon, în cadrul căreia toți polițiștii rutieri vor acționa cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliției Române.

Viteza excesivă, dar şi cea neadaptată la condițiile de drum constituie cauze ale producerii accidentelor rutiere, mare parte dintre acestea fiind provocate de șoferii care nu țin cont de condițiile de drum, de mediu sau de trafic și rulează cu o viteză, în limita legală, dar inadecvată.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române se derulează pe drumurile publice din toată țara, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

Poliţiştii rutieri băcăuani acţionează cu aparatele radar din dotare, pe principalele artere rutiere unde s-a constatat un risc rutier ridicat din cauza vitezei excesive.

Poliţiştii băcăuani acţionează zilnic pentru diminuarea riscului rutier.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic, chiar dacă se află în localităţi sau în afara lor. Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Comunicat IPJ Bacău