Daniel Dines, miliardarul ajuns din Onești în SUA, demisionează din fruntea companiei pe care a înființat-o. „De la un apartament micuț în România la o companie cu venituri de peste un miliard”

In Actualitate, Diaspora, Economie, National
iulie 11, 2023

Oneșteanul Daniel Dines, co-fondatorul și co-directorul executiv al UiPath, va demisiona din funcția de co-CEO al „unicornului”, începând cu data de 31 ianuarie 2024, a anunțat compania, potrivit publicației MarketWatch citată de economedia.ro. În schimb, Dines își va asuma un rol nou creat de Chief Innovation Officer, care va conduce inițiativele de inteligență artificială (AI) ale companiei. Totodată, Dines va continua să fie președintele executiv al consiliului de administrație al UiPath.

„Intenționez să conduc agenda de inovare a UiPath pentru a transforma automatizarea întreprinderilor prin valorificarea următoarei generații de tehnologii de inteligență artificială în soluții practice pentru clienții noștri”, a declarat Dines, într-o postare pe blog.

„În timp ce reflectez asupra începutului călătoriei UiPath, mă cuprinde un profund sentiment de recunoștință pentru experiența suprarealistă de a vedea cum această companie uimitoare a devenit ceea ce este astăzi. De la un apartament micuț din România la o companie publică cu venituri de peste 1 miliard de dolari și peste 10.000 de clienți, rămân revigorat de aspirația noastră îndrăzneață de a crea o Companie generațională care va revoluționa însăși natura muncii.

Ca în cazul oricărei companii, eu și Consiliul de Administrație am considerat întotdeauna că planificarea succesiunii conducerii este unul dintre cele mai importante mandate ale noastre. Sunt constant în convingerea mea că trebuie să evoluăm și să ne adaptăm pentru a asigura succesul pe termen lung al UiPath. Ca parte a acestui proces, în aprilie 2022, l-am angajat pe Rob Enslin ca partener al meu în calitate de co-CEO – iar în ultimul an, i-am delegat din ce în ce mai mult lui Rob scalarea afacerii noastre.

De-a lungul parteneriatului nostru, am ajuns să am încredere în instinctele de afaceri ale lui Rob, în viziunea sa pentru companie și în capacitatea sa de a conduce. Suntem pe deplin aliniați în ceea ce privește puterea automatizării de a crea beneficii tangibile pentru clienții noștri și pașii pe care trebuie să îi facem pentru a poziționa compania pentru a-și atinge potențialul.

În acest sens, am anunțat astăzi că – în urma unei perioade de tranziție până la sfârșitul anului nostru fiscal, la 31 ianuarie 2024 – Rob va deveni singurul CEO, iar eu voi prelua rolul nou creat de Chief Innovation Officer. Fiind un inginer înrăit, aceasta a fost întotdeauna adevărata mea pasiune. Intenționez să conduc agenda de inovare UiPath pentru a transforma automatizarea întreprinderilor prin valorificarea următoarei generații de tehnologii AI în soluții practice pentru clienții noștri. De asemenea, voi continua să fiu președinte executiv al Consiliului de administrație, unde voi colabora cu Rob în ceea ce privește deciziile strategice și voi provoca echipa de conducere să susțină cel mai important ingredient al nostru pentru succes și fericire: cultura noastră.

Sunt încântat de conducerea lui Rob. Știu că este umilit și onorat să intre în rolul de CEO și să aibă ocazia de a ne conduce în următoarea fază de creștere, bazându-ne pe viziunea noastră de a împuternici lucrătorii din domeniul cunoașterii cu automatizarea alimentată de inteligența artificială pentru a accelera realizările umane.

Sunt atât de mândru de membrii echipei noastre – foști și actuali – care și-au pus inima și sufletul în construirea acestei companii, a culturii noastre și a oportunității noastre de piață. Deși am ajuns atât de departe, cred cu tărie că mai avem în față cele mai bune zile ale noastre. În cinstea următorului capitol al UiPath și al conducerii noastre”, a declarat miliardarul oneștean.