O șoferiță de 20 de ani a fost surprinsă de radar cu 123 km/h pe un drum dintr-o comună băcăuană

In Actualitate, Flagrant
august 21, 2023

Polițiștii rutieri băcăuani au desfășurat o acțiune de control pe Drumul Național 2-E 85, în localitatea băcăuană Onișcani, unde au depistat o șoferiță în vârstă de 20 de ani, originară din județul Suceava, care conducea un autoturism cu o viteză mult peste limita legală.

În ciuda indicatoarelor rutiere ce prevedeau o limită de viteză de 50 km/h în zonă, tânăra șoferiță a fost înregistrată de radar la o viteză de 123 km/h. Polițiștii au intervenit imediat, oprind vehiculul și luând măsurile legale corespunzătoare.

Ca urmare a faptei sale, conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 2175 de lei. Mai mult decât atât, permisul său de conducere i-a fost reținut pentru o perioadă de 120 de zile, conform legii, drept pedeapsă pentru încălcarea flagrantă a regulilor de circulație. În schimb, i s-a eliberat o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Comunicat IPJ Bacău: Duminică, 20 august a.c, în intervalul orar 17-20.00, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au efectuat 80 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Totodată, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, din care 59 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

În cazul a 23 de conducători auto a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Exemplu:

Polițiștii rutieri au depistat pe Dn2-E 85, în localitatea Onișcani o conducătoare auto, de 20 de ani, din județul Suceava care conducea un autoturism cu viteza de 123 km/h, în zonă cu indicator rutier ce prevede 50 km/h.

Șoferița a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2175 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Polițiștii atrag atenția cu privire la faptul că viteza excesivă reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere și recomandă conducătorilor auto să respecte limita legală de viteză pentru fiecare sector de drum.