Mobilizare a pompierilor băcăuani pentru salvarea unui bărbat căzut în fântână

In Actualitate, Flagrant, Social
august 24, 2023

Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în comuna băcăuană Răcăciuni, sat Răcăciuni, pentru salvarea unei persoane căzute în fântână.

 În urma apelului care anunța evenimentul, la locul indicat s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău, respectiv două autospeciale de stingere și descarcerarea, încadrate cu 13 pompieri militari, informează ISU Bacău.

În urma recunoașterii, s-a constatat că este vorba despre un bărbat, căzut într-o fântână cu o adâncime de aproximativ șapte metri. Concomitent cu evaluarea situației, a fost constituită o echipă de salvare a persoanei.

Astfel, sub îndrumarea comandantului intervenției, unul dintre pompieri a coborât pentru extragerea victimei, în timp ce restul echipajului acționa pentru asigurarea perimetrului și pentru recuperarea acestora. 

Odată ajuns la victimă, s-a început procesul de asigurare și extragere a acesteia în condiții de siguranță, în cele din urmă, aceasta fiind scoasă la suprafață cu succes, în stare conștientă. A fost nevoie doar de zece minute, pentru ca acest eveniment să aibă un deznodământ pozitiv. 

Pe toată perioada intervenției, salvatorii au păstrat contactul verbal cu persoana aflată în dificultate, pentru a menține calmul și pentru a-i acorda acesteia sprijin emoțional.

Bărbatul a fost ulterior predat echipajului SAJ prezent la fața locului, pentru investigații medicale