Prin ce au trecut 24 de copii și 8 adulți cazați la o pensiune din Bacău. Mobilizare de urgență SMURD, Ambulanța, Autospeciale pentru victime multiple

In Actualitate, Flagrant, Social
octombrie 31, 2023

 Panică, noaptea trecută, într-o pensiune din municipiul Bacău. 24 de copii, împreună cu însoțitorii lor, au reușit să se autoevacueze după ce în interiorul imobilul în care erau cazați au fost sesizate scăpări de gaze.

De urgență, la locul indicat au fost alocate mai multe forțe și mijloace, respectiv o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj CBRN, o ambulanță SMURD, o autospecială transport victime multiple și două ambulanțe SAJ. Pentru gestionarea operativă a situației, la fața locului s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului.

Potrivit ISU Bacău, în urma recunoșterii s-a constatat faptul că, în unitatea turistică erau cazate 32 de persoane, respectiv opt adulți și 24 de minori, care s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Acestea acuzau iritații la nivelul căilor respiratorii și tuse, fiind monitorizate de echipajele medicale prezente la fața locului. Nu s-a impus transportul către unitatea spitalicească.

În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN, nu au fost înregistrate concentrații de substanțe periculoase. 

Concomitent cu efectuarea măsurătorilor și evaluarea medicală, s-a acționat pentru direcționarea persoanelor cazate către alte două unități.

Cazul a rămas în atenția autorităților competente, care vor stabili împrejurările care au condus la producerea evenimentului.