Grup de tineri din Bacău, prinși de jandarmi cu droguri

In Actualitate, Flagrant
octombrie 31, 2023
Trei tineri cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani au fost depistați de jandarmi cu substanțe interzise, în zona pasajului Gării din municipiul Bacău.
Totul s-a petrecut duminică , 29 octombrie în jurul orei 20.50, când jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, în timp ce desfășurau activități de menținere a ordinii publice au observat tinerii adunați, care au devenit agitați la apariția lor.
În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit asupra acestora o țigară ce continea în interior muguri de culoare verde cu miros înțepător, susceptibili de a fi substanțe interzise.
Mai tarziu, în jurul orei 23.30, un jandarm aflat în timpul liber a observat un tânăr ce părea suspect prin comportament și care s-a retras în spatele unui magazin de pe strada Miorței din municipiul Bacău.
Pentru a clarifica prezența tânărului în zona respectivă acesta a anunțat imediat echipajul de jandarmerie aflat în serviciu.
În scurt timp, jandarmii l-au depistat pe băiat, care avea asupra sa o pungă neagră cu muguri vegetali.
Tânărul, de 19 ani, a recunoscut că produsele depistate asupra lui îi aparțin, iar în pungă se află substanțe interzise și le folosește pentru consumul propriu, pe care le-a achiziționat de la alte persoane care au plecat cu masina.
Jandarmii au rămas în zonă pentru a depista și celelalte persoane, iar în jurul orei 23.50, aceștia au revenit în zona, fiind vorba de doi tineri cu vârsta de 20, respectiv 21 de ani, depistați într-o masină în fața Colegiului Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu-Karpen din Bacău.
În urma percheziției corporale efectuate s-a găsit asupra acestora o altă pungă în care se aflau muguri vegetali.
Celor șase persoane depistate duminică seara le-au fost întocmite actele de sesizare pentru „deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, faptă care constituie infracțiune în conformitate cu prevederile
Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
Documentele întocmite de jandarmii băcăuani, împreună cu bunurile găsite asupra persoanelor în cauză au fost predate B.C.C.O. (Inspectoratul de jandarmi Județean Bacău)