Cristina Bontaș, fosta mare gimnastă din Onești, și-a sărbătorit nunta de argint la Tg. Ocna

Fosta mare gimnastă Cristina Bontaș Țântaru și-a sărbătorit nunta de argint. Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Buna Vestire din Târgu Ocna, urmată de o petrecere restrânsă la unul din restaurantele din oraș, locul de naștere al soțului Cristinei, scrie cotidianul Deșteptarea.

Soții Țântaru sunt de 28 de ani în Canada, acolo unde, în urmă cu 20 ani, și-au deschis un club privat de gimnastică, World Class Gymnastics.

Cristina Bontaș, născută pe 5 decembrie 1973 în comuna Ștefan cel Mare, a început gimnastica la actualul Liceu cu Program Sportiv Nadia Comăneci din Onesti sub îndrumarea antrenorilor Dorina și Mihai Săndulescu.

A debutat în competițiile internaționale în 1988, la Campionatul European de junioare, unde a cucerit medalia de bronz la individual compus. La lotul național de senioare, unde s-a pregătit cu antrenorii Octavian Bellu, Ioan Pop și Leana Sima, Cristina Bontaș s-a remarcat la CE din 1989, unde a câștigat medaliile de bronz la sol și sărituri. Rezultate foarte bune a obținut și în 1991, la Campionatele Mondiale de la Indiannapolis unde a cucerit titlul la sol și bronzul la sărituri.

La Olimpiada din Barcelona, 1992, a obținut medalia de argint cu echipa, bronzul la sol și două locuri 4 la individual compus și bârnă.

Dupa retragerea din activitatea competițională a devenit antrenoare, din 1994 pregătind gimnaste în Anglia și Canada.

Pentru merite sportive deosebite, a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar în anul 2000 i-a fost conferită distincția Crucea națională “Serviciul Credincios” clasa a III-a.