Telenovele ca la olteni! Șumudică și Prunea nu mai merg la Mititelu și sunt la “cuțite” cu bossul din Bănie!

In Actualitate, National, Sport
august 30, 2023

După două eșecuri dramatice împotriva Universității Cluj și Petrolului Ploiești, Adrian Mititelu l-a demis pe Nicolae Dică, dar ce a urmat pentru FC “U” Craiova 1948 în ultimul meci a fost un veritabil dezastru. Nu atât că a doborât un nou record de goluri încasate într-un meci, pentru că o înfrângere cu 3-5 împotriva Rapidului este în primul rând un meci spectaculos, pentru spectatorul neutru. Însă echipa din Bănie a prestat un joc deplorabil pe faza defensivă, giuleștenii ratând numeroase ocazii care ar fi dus scorul la proporții cosmice, iar cuțitul a mai fost răsucit în rană și de faptul că FCU câștigase 7 din ultimele 8 dueluri directe cu rapidiștii.

A doua zi după eșec, cei doi Mititelu, tatăl și fiul, anunțau cu surle și trâmbițe că Florin Prunea va fi numit președinte al Juvetilor iar Marius Șumudică va fi instalat antrenor. Cei doi analiști ocazionali de la Digi au părut convinși să lase datul cu părerea prin studio și să accepte provocarea de a reveni în iarbă, la un club din Superligă. Deja obiective mărețe erau anunțate, play-off, cupe europene, Cupa României, iar Adrian Mititelu nu avea să se mai implice la echipă, iar fiul său, Adiță, ar fi rămas la conducere alături de un staff profesionist.

Numai că, surpriză! După nici 24 de ore, atât Prunea cât și Șumudică au anunțat că nu mai merg în Bănie, iar Adiță Mititelu a confirmat că negocierile au fost sistate. Șumudică a ieșit apoi să declare că nu a fost de acord cu trei clauze din contract, iar familia oltenilor a luat foc pentru că antrenorul a început să dea din casă. Adrian Mititelu l-a numit pe Șumi vânător de clauze, făcut mare de lotul de la Astra când a luat campionatul în 2016 și a amenințat că va da presei mesajele vocale trimise pe WhatsApp de către giuleștean fiului său, unde se vede că s-ar fi rugat să primească postul de pe banca Craiovei 1948.

Binențeles, temperamentalul antrenor nu a ezitat să dea o replică acidă, din nou aducând în discuție că ar fi fost prost plătit conform contractului, indiferent de obiectiv. Directorul general al oltenilor, Marcel Pușcaș, a intervenit și el, transmițându-i mai voalat lui Șumudică, faptul că niciun club serios din România nu îl va mai lua ca antrenor din cauza antecedentelor sale, cu mandate scurte și declarații controversate pe la echipele unde a antrenat. Și cel mai probabil, dialogul de la distanță dintre cele două tabere va continua și în zilele următoare. (Foto/Fanatik.ro)

Lucian BOROȘ