Descinderi în forță în comuna Ștefan cel Mare! Localnicii au aruncat cu pietre în autospecialele Poliției. Doi bărbați și o femeie, duși la arest

In Actualitate, Flagrant
noiembrie 03, 2023

Polițiștii din Onești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești, au documentat activitatea infracțională într-un dosar penal privind comiterea infracțiunii de distrugere. Doi bărbați și o femeie din comuna Ștefan cel Mare au fost reținuți și introduși în Arestul I.P.J Bacău în urma incidentului petrecut la data de 26 august a.c.

Potrivit informațiilor obținute în urma cercetărilor, la scurt timp după ce un mandat de arestare preventivă a fost pus în executare de către polițiști asupra unui localnic, mai multe persoane din comunitatea Ștefan cel Mare au provocat distrugeri grave asupra autospecialelor de poliție aparținând I.P.J Bacău. Acestea au aruncat cu pietre asupra mașinilor care erau angrenate în vederea depistării inculpatului.

Toate persoanele implicate în acest incident au fost identificate de către polițiști, iar ulterior au fost puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară la locuințele acestora. În urma probatoriului administrat, doi bărbați în vârstă de 37 și 41 de ani, precum și o femeie în vârstă de 59 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Arestul I.P.J Bacău.

Operațiunea a beneficiat de implicarea polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmilor din Gruparea de Jandarmi Mobile Bacău, precum și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a celor implicați în acest caz. Autoritățile fac un apel către cetățeni pentru colaborare și respectarea legii, asigurându-i pe aceștia că orice act de violență și distrugere va fi pedepsit conform legii în vigoare.