Felix Adam, tânărul din Pârgărești care a dat examenul de licență de pe patul de spital, s-a vindecat

In Actualitate, Cultură și educație, National, Social
noiembrie 03, 2023
În urmă cu trei luni v-am prezentat cazul tânărului student din comuna băcăuană Pârgărești, Carlo Felix Adam, care și-a dat licența de pe patul de spital și a reușit să învingă o tumoare de 9 cm. În luna iulie, echipa medicală, condusă de conf. univ. dr. Lucian EVA, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, a depus eforturi extraordinare pentru a îndepărta tumoarea cerebrală. Operația a fost un succes, iar viața tânărului a fost salvată.
Acum, într-o nouă etapă a procesului său de vindecare completă, tânărul a început tratamentul în Laboratorul de Radiochirurgie de tip Gamma Knife, un procedeu inovator care are ca scop asigurarea controlului complet asupra tumorii. Echipa medicală continuă să-l susțină în această luptă pentru recuperare. Tânărul numește medicii săi adevărați eroi și le mulțumește pentru eforturile lor considerabile în salvarea vieții sale. Această experiență impresionantă servește drept sursă de inspirație pentru mulți alți tineri care se confruntă cu provocări medicale.
Tânărul student, Carol Felix Adam, se simte acum optimist și plin de viață, cu planuri mari pentru viitor, inclusiv angajarea în domeniul ingineriei energetice și proiectarea instalațiilor de înaltă tensiune. Este o poveste de victorie și determinare, care ne amintește că voința umană poate depăși cele mai mari obstacole. Această poveste impresionantă aduce în prim-plan importanța suportului medical, precum și reziliența și forța umană în fața adversităților. Carol Felix Adam reprezintă un exemplu de luptător care și-a păstrat visele și speranța în ciuda dificultăților pe care le-a întâlnit.
Carol Felix ADAM, student: “Optimist, voios, bucuros, cu chef de viață cum nu am mai avut până acum. Mi s-a acordat o nouă șansă la viață. Cu medicamentația care mi-a fost administrată, adică antiinflamator, care să oprească din cauza emoțiilor pe care le aveam înainte de licență, să nu înceapă tumoarea să își facă din nou de cap și din nou acele stări respective pe care le aveam în momentul în care eram stresat. Am reușit să îmi dau licența de pe patul de spital. Înainte să fiu operat, de fiecare dată când intervenea un eveniment stresant, înainte să mă pun la somn, puteam să simt că nu mai am parte de liniște în seara respectivă. În timp ce îmi era somnul mai drag începeam să am stări de greață și în cele din urmă ajungeam să și vomit. Acum, după operație, nu am mai avut parte de stări, nici în cazul în care apărea o situație stresantă. Voios, bucuros, cu planuri mari pe viitor. În primul rând să mă angajez, să fac experiență în domeniu și, până la urmă, mi s-a propus un loc la facultate de muncă, cadru didactic. Tot în domeniul ingineriei energetice. Am de gând să aprofundez într-o zonă mai restrânsă, unde nu toată lumea se bagă, cea de proiectare a instalațiilor de înaltă tensiune. Sunt niște emoții de recunoștință, un sentiment de apreciere. Și sunt recunoscător pentru lucrul care l-ați făcut pentru mine și, totodată, vreau să vă mulțumesc în numele tuturor pacienților pe care-i salvați în fiecare zi. Noua tehnologie, față de vechea abordare, să o spun așa, mi se pare mult mai ușoară și mai puțin invazivă. Adică să nu mai fie nevoie să deschidă din nou sau să înceapă să apară complicații în urma deschiderii zonei operate, așa mi se pare oarecum mai puțin invaziv și mai comod, din ambele perspective.”
 Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași:
“Noi nu am făcut decât să te ajutăm într-un moment de cumpănă al vieții tale, când nu ai putut să te mai ajuți. Asta a fost rolul nostru, ca medici, față de tine. De aici încolo ce vei face, îți aparține integral. Eu am convingerea fermă că nu vei dezamăgi pe tine. Pe mine nu ai cum să mă dezamăgești, pentru că pentru mine, ceea ce s-a întâmplat cu tine pe perioada aceasta, este un succes medical. Tu ca om, ai demonstrat că ești capabil să depășești perioadele dificile din viața ta, și asta denotă caracterul tău ca individ.”

O poveste despre victorie și determinare, un exemplu de luptător care și-a păstrat visele și speranța în ciuda dificultăților pe care le-a întâlnit.

 

Felix, tânărul din comuna băcăuană Pârgărești cunoscut în toată țara după o experiență incredibilă