170.000 de euro, daune pentru moartea unui tânăr din Bacău, a unei femei și a fiului ei. Vinovată, o femeie de 84 de ani din Neamț

In Actualitate, Flagrant, National
octombrie 02, 2023

Foto/stirileprotv.ro

Tragedie din cauza unei femei (84 de ani) care a traversat un drum european printr-un loc nepermis. Ca să o evite, un șofer din Bacau (39 de ani) a tras de volan dar s-a izbit de o altă mașină de pe contrasens în vcare se aflau o femeie (38 de ani) și fiul ei (18 ani). În urma impactului violent toți terei au murit. Drama s-a petrecut pe un drum din localitatea nemțeană Săbăoani, în noiembrie 2019.

Judecătorii au decis că este vina bătrânei, pe care au condamnat-o la 3 ani cu suspendare. În plus, trebuie să achite 170.000 de euro daune, informează știrileprotv.ro.

Femeia a traversat drumul european prin loc nepermis și fără să se asigure, aveau să stabilească ulterior polițiștii.

Batrâna, care a scăpat nevătămată, spune însă că nu are de unde să plătească cei 170.000 de euro, după ce instanța a găsit-o vinovată.

Tereza Petruț, femeia acuzată de producerea accidentului: „Și eu m-am speriat când am auzit pocnitura, când s-a izbit. Eu am traversat aici, accidentul s-a întâmplat încolo. Acela e vinovatul, care venea dincolo”.

Instanța a stabilit însă că ea este vinovată de ucidere din culpă și a condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare și la 90 de zile de muncă în folosul comunității. În același timp, judecătorii au obligat-o pe bătrână la plata a 170.000 de euro către rudele victimelor, daune morale. (sursa/stirileprotv.ro)