Farul se ridică, Sepsi se scufundă! Victorie mare pentru campioana României în lupta pentru primele locuri

In Actualitate, National, Sport
octombrie 02, 2023

Farul Constanța a obținut sâmbătă seara a cincea victorie a sezonului. Campioana României s-a impus cu 2-1 (1-1) în fața detinătoarei Cupei României, Sepsi, și a urcat peste covăsneni în clasament. Meciul de la Ovidiu a fost unul spectaculos, din primul până în ultimul minut, iar golul oaspeților a fost o veritabilă “bijuterie”, fiind probabil cea mai frumoasă reușită a etapei în Superliga și printre cele mai frumoase ale sfârșitului de săptămână în Europa.

Partida a început într-un ritm foarte alert, portarul gazdelor Aioani respingând excelent în minutul 2 din poziție de 1 la 1 cu Safranko, în urma unei incursiuni a lui Florin Ștefan în flancul stâng. După doar două minute, a venit replica constănțenilor care au primit penalty după un henț în careu comis de Ninaj. Căpitanul marinarilor, Larie, a lansat de la punctul cu var prima torpilă menită să îi scufunde pe cei de la Sepsi. Louis Munteanu putea semna desprinderea în doua rânduri, în minutele 26 și 43, dar atacantul Farului a fost neinspirat la finalizare. În schimb, oaspeții au lovit în prelungirile primei reprize prin Ștefănescu, al cărui șut din stânga, de la marginea careului, s-a dus într-o diagonală perfectă direct în vinclul lui Aioani.

Băieții lui Hagi nu au părut să resimtă șocul după pauză și au început actul secund în ofensivă. Marcator în etapa precedentă cu Dinamo, Budescu a recidivat în minutul 55 când a apărut excelent la a doua bară și a înscris la colțul scurt din centrarea lui Kiki, surprinzându-l pe Niczuly. Liviu Ciobotariu a forțat egalarea până la finalul meciului, aruncându-i în luptă pe Rondon și Debeljuh, dar covăsnenii nu au reușit să își creeze ocazii clare, iar pe final Budescu și Louis Munteanu puteau închide meciul, decarul venit de la Petrolul nereușind un lob peste Niczuly, în timp ce nouarul marinarilor a avut un gol anulat pentru ofsaid.

După disputarea unei treimi din sezonul regulat al Superligii, campioana en-titre Farul se află pe locul 6, ultimul care duce în play-off, în timp ce Sepsi, după un început excelent de sezon în toate competițiile, a ajuns la trei înfrângeri consecutive în campionat și alunecă în a doua jumătate a clasamentului.

Lucian BOROȘ