ONEȘTI, 1 Octombrie/ „La mulți ani, dragii noștri părinți și bunici! Mulțumim pentru frumosul model de viață pe care ni l-ați oferit”

In Actualitate, Cultură și educație, Social
octombrie 02, 2023

Sub deviza “O sărbătoare de suflet, pentru vârstnici!”, duminică, 1 octombrie, la Onești s-a celebrat Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, eveniment organizat de primarul municipiului, Laurențiu Neghină, alături de Consiliul Local și care  a adunat în Sala Polivalentă “Nadia Comăneci”  peste 1.600 de oneșteni a căror viață a fost marcată de trecerea timpului și de bogăția amintirilor.

Inițiativa de a celebra seniorii din Onești a fost pusă în mișcare încă din anul 2012, la propunerea primarului Laurențiu Neghină, ca un gest de apreciere și recunoaștere a contribuției lor la comunitate și la trecutul localității, cărora edilul le-a transmis: „La mulți ani, dragii noștri părinți și bunici! Mulțumim pentru frumosul model de viață pe care ni l-ați oferit!”

Astfel, în prima zi a lunii octombrie, orașul devine gazda unui eveniment special menit să aducă bucurie și sărbătoare în inimile celor care și-au dedicat o mare parte din viață pentru binele celor din jur.

Această ediție a evenimentului a fost una deosebită, cu un spectacol de excepție susținut de legende precum Elena Comăneci și Gabriel Dorobanțu, care au încântat audiența cu talentul și harul lor.

În plus, Primăria municipiului Onești a avut onoarea de a premia nu mai puțin de 83 de cupluri care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie, subliniind astfel valoarea durabilității și a angajamentului în dragoste și viață de familie.

Evenimentul a demonstrat încă o dată că, în Onești, familia și credința sunt valori fundamentale și pline de însemnătate. Comunitatea locală a arătat astfel că apreciază înțelepciunea și experiența celor mai în vârstă, precum și contribuția lor inestimabilă la construirea unei societăți mai bune.

Evenimentul a reprezentat un moment de bucurie și recunoștință pentru toți cei implicați, dovedind că vârstnicii reprezintă o comoară a cunoașterii și a înțelepciunii, ce merită să fie celebrată și onorată în fiecare zi.