Prof. dr. Emilia Boghiu, de la C.N. „Dimitrie Cantemir” Onești, a lansat varianta audiobook a romanului „Cu excepția riveranilor”

In Actualitate, Cultură și educație
octombrie 18, 2023

Profesoara oneșteană Emilia Boghiu a lansat  la Filiala Bacău a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) varianta audiobook (carte vorbită) a romanului său „Cu excepția riveranilor” (Ed. Magic Print, Onești, 2023), scrie jurnalistul Petru Done, oneștean și fratele autoarei.

Evenimentul a avut loc la manifestarea dedicată de Filiala ANR „Zilei Bastonului Alb”, sărbătoare internațională (International White Cane Day) marcată în fiecare an pe 15 octombrie și ca Ziua Internațională a Vederii. Varianta audio este postată și pe ftp-ul ANR, în lectura autoarei romanului.

Emilia Boghiu este doctor în filologie și autoarea mai multor cărți de specialitate, între care „Hermeneutică și naratologie aplicată”, „Specii literare”, „Ghid de poetică a prozei”, „Ghid de gramatică a limbii române”, „Ora de gramatică” și „Competențe digitale integrate”.

Prof. dr. Emilia Boghiu a venit la această manifestare împreună cu patru dintre elevii săi de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești: Victor Plutașu și Celestina Mitroiu din clasa a 11-a, și Andrei Spoiala și Gabriel Prisecaru din clasa a 12-a, membri ai grupului „Lector în fabula” (”Cititor  în poveste”). Elevii au solicitat să fie acceptați ca voluntari pe lângă Filiala ANR Bacău,  au citit mici fragmente din roman și au comentat semnificația acestora într-o carte inspirată de experiența de zeci de ani la catedră a autoarei.

(Foto/Fb Emilia Boghiu)