Prinși la volan, în Moinești, sub influența drogurilor. Ce au găsit polițiștii într-una dintre mașini

In Actualitate, Flagrant
octombrie 25, 2023

În urma unui acțiuni pe raza municipiului Moinești și în comunele limitrofe, polițiștii au prins doi bărbați, 23 și 33 de ani, care consumasera substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan. Mai mult, în mașina unuia dintre ei au fost descoperite o substanță vegetală uscată de culoare verde oliv și mai multe materiale folosite pentru confecționarea țigărilor artizanale. Pe numele celor doi, de loc din Măgirești respectiv Zemeș, s-au deschis dosare penale.

Comunicat IPJ Bacău: În perioada 21 – 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moinești, împreună cu cei din cadrul secțiilor de poliție rurală arondate au desfășurat o acțiune în municipiu și în comunele limitrofe, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi pentru prevenirea delictelor silvice.

În cadrul activităților au fost legitimate peste 60 de persoane, au fost verificate 50 de autovehicule și au fost efectuate peste 30 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Polițiștii au constatat 4 infracțiuni flagrante și au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru nereguli constatate la regimul circulației rutiere, în valoare totală de 25.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 6 permise de conducere, retrase 2 certificate de înmatriculare și confiscați 38 de m.c. de material lemnos.

Exemple:

La data de 22 octombrie a.c., polițiștii au depistat în trafic un tânăr, de 23 de ani, din comuna Măgirești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Luminii din municipiu.

În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind transportat la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a consumului unor substanțe interzise.

Totodată, în urma controlului autoturismului, în interiorul acestuia, polițiștii au descoperit o substanţă vegetală uscată de culoare verde oliv și mai multe materiale folosite pentru confecţionarea de ţigarete artizanale. Bunurile au fost ridicate și înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

De asemenea, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada George Coșbuc din municipiu.

În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, cel în cauză fiind transportat la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. (Foto ilustrativ)