Florin Talpan o vrea pe FCSB retrogradată și lansează “săgeți” către Gigi Becali: “I-am luat nume, marcă, palmares! L-am lăsat în pielea goală”

In Actualitate, National, Sport
noiembrie 02, 2023

După ce Curtea de Apel a decis pe 23 octombrie că palmaresul pentru perioada 1947-1998 revine celor de la CSA Steaua, juristul Florin Talpan a început un război de la distanță cu patronul de la FCSB, Gigi Becali, care a rămas cu performanțele din 2003 și până în prezent. Talpan  susține că nici perioada 2003-2017 nu ar trebui să revină formației latifundiarului din Pipera, ce ar fi folosit ilegal în acea perioadă numele, emblema și palmaresul Stelei București.

Într-o intervenție în media, Talpan a anunțat că a făcut demersurile oficiale la FRF pentru ca FCSB să fie retrogradată în Liga a cincea și să returneze banii produși de brandul Steaua, către clubul armatei. El a afirmat că FCSB a apărut ilegal ca entitate direct în prima liga. “Ei s-au trezit direct la facultate fără să mai urmeze școala generală.” , spune juristul de la CSA Steaua.

Talpan nu l-a uitat nici pe Becali, turnând gaz pe foc în conflictul de la distanță pe care îl au cei doi: “Nu am de ce să stau faţă în faţă cu dumnealui. Eu stau să vorbesc cu oricine, dar el are tendinţa de a jigni. A făcut-o de nenumărate ori. Ce să mă întâlnesc cu el? L-am învins pe toate planurile. I-am luat nume, marcă, palmares. L-am lăsat în pielea goală. De ce nu-şi recunoaşte înfrângerea?  Să spună, <Eu sunt Gigi Becali, recunosc, Talpan m-a bătut. Mi-a luat nume, marcă, palmares>. Şi atunci, totul ok. El e FCSB, merge pe drumul lui, noi suntem Steaua.”

Atât CSA Steaua cât și FCSB au evoluat în această săptămână în a doua fază a grupelor Cupei României. Pentru vicecampioană, rezultatul nu a fost încântător, doar un 1-1 pe terenul Oțelului Galati. FCSB ajunge la patru egaluri în ultimele cinci meciuri, iar Gigi Becali și-a criticat încă o dată, public, jucătorii, mai ales pe Compagno și Djokovic ce urmează să stea o perioadă pe banca de rezerve. În schimb, CSA Steaua a reușit un 0-0 într-o atmosferă fierbinte, de derby, în Ghencea împotriva Rapidului, într-un meci în care militarii s-au ridicat cu brio la nivelul adversarului. După partidă, Talpan s-a arătat încântat de prestația echipei și de spectacolul creat în tribune de cei peste 13 000 de fani, dar nu a uitat de lupta ce o duce clubul armatei pentru a putea promova în Superliga: ”Un meci frumos, un rezultat de egalitate, eu cred că puteam să câștigăm dacă aveam mai multă determinare. O să încercăm să facem mai multe, o să mă implic mai mult, chiar dacă am niște supărări. Sper ca cei din minister să-mi dea drepturile.” (Foto/Fanatik.ro)

Lucian BOROȘ