„Un semn trist pentru presă, că dispare așa brusc un ziar cunoscut. Dar și sportul a ajuns o glumă tristă”

In Actualitate, National, Sport
noiembrie 02, 2023

Miercuri, 1 noiembrie, Gazeta Sporturilor a apărut pentru ultima oară în ediție tipărită. Informația este deja știută și comentată în fel și chip. Era ultima publicație de sport din România care avea și ediție tipărită, iar în 2024 ar fi împlinit un secol de existență neîntreruptă. Rând pe rând, ziarele tipărite au dispărut, motivele fiind cel mai adesea de natură economică. Dar sunt și altele.

„E un semn trist pentru presa scrisă, că dispare așa brusc un ziar cunoscut. Dar în același timp și sportul a ajuns o glumă tristă la noi.”, îmi mărturisește mai tânărul și talentatul  coleg, Lucian Boroș, o veritabilă enciclopedie a sportului.

„Redacțiile Libertatea și GSP au decis ca mâine, vineri, 3 noiembrie, ziarul Libertatea să publice și știrile de actualitate, dar să ofere și spațiu pentru istoria Gazetei Sporturilor”, scrie gsp.ro. De unde afăm și că ultima ediție tipărită s-a vândut ca pâinea caldă.

La Gazeta Sporturilor am scris, pentru o perioadă, prin anii ’96 – ’97. Nu eram jurnalist de sport, cum nu sunt nici acum, dar eram consumator înrăit de presă sportivă. Propunerea a venit din partea lui Marius Tucă pentru că, atunci, colaboram cu Jurnalul Național. Am fost doar unul din sutele de „condeie” care au semnat în Gazeta Sporturilor. Și care, sunt convins, simt aceeași tristețe ca și mine. P.S. Realizez că mai toate ziarele la care am scris în 33 de ani nu mai apar de sub tipar. (Foto/Media Flux/Ultimul număr tipărit al Gazetei Sporturilor)

Cristian BIBIRE