VIDEO/Autostrada Moldovei A7: Ultimele imagini cu nodul turbion, unic în România, de la intersecția cu A8. Constructor este băcăuanul Dorinel Umbrărescu

In Actualitate, Economie, National
februarie 21, 2024
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a postat marți imagini noi cu nodul de tip turbion de la intersecția autostrăzilor A7 și A8 construit în zona Sodomeni – Pașcani, județul Iași. Lucrările la acest nod sunt realizate de grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu, scrie economica.net.
Autostrada Moldovei A7: Imagini noi cu primul nod turbion din România, construit la intersecția cu A8

În imagini se poate vedea traseul A7 Mircești – Pașcani și bretelele aferente din zona turbionului, aflate în stadiul lucrărilor de decopertare a stratului vegetal și de relocare a rețelelor de utilități.

 

„În acest moment, nodul de tip turbion de la Pașcani este o investiție unică în România, construit cu o viteză de proiectare de 80 km/h, la o rază minimă a bretelelor de 400 de m. Acesta va fi compus din nu mai puțin de 12 pasaje rutiere și va avea o lungime cumulată a bretelelor de 15 km”, au transmis cei de la DRDP Iași.

Șoseaua de mare viteză, de 320 kilometri, ar trebui să fie gata în următorii trei ani, până în 2026. Finanțarea se face din bani europeni, prin Planul de Redresare și Reziliență. Lucrările la alți 77 de kilometri de autostrada de la Bacău la Pașcani ar urma să înceapă în următoarele luni.