Alin Firfirică (CSM Onești), aur la disc și Bianca Ghelber (SCM Bacău), argint la aruncarea ciocanului la Cupa Europei

In Actualitate, Diaspora, National, Sport
martie 11, 2024

Atletul Alin Firfirică (CSA Steaua/CSM Onești, antrenor Teodoru Agachi) a obţinut, sâmbătă, medalia de aur în proba de aruncarea discului, la Cupa Europei de la Leiria, Portugalia. Firfirică a debutat în concurs cu o aruncare de 66.07 metri, care a fost cea mai bună performanţă a sa şi, totodată, a sezonului continental. Celelalte încercări au măsurat 65.79 metri, 62.79, iar după a patra ratată, atletul tricolor s-a retras. Pe podium au mai urcat suedezul Simon Pettersson (63.08 metri) şi Daniel Jasinski (Germania, 61.84).

Bianca Ghelber (SCM Bacău/CSA Steaua, antrenori Mihaela Melinte, Ana Mirela Țermure) s-a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere la aruncarea ciocanului, în ultima zi a Cupei Europei. Din prima încercare, ea a reușit 71,66 m, fiind devansată de către daneza Katrine Koch Jacobsen (71,95 m SB), dar înaintea italiencei Sara Fautini (70,58 m SB). 

Tot o medalie de argint a cucerit și Alexandru Novac (CSM București, antrenor Mihaela Melinte), la aruncarea suliței. Cea mai bună performanță (80,73 m) a fost realizată tot din prima încercare. Aurul a fost câștigat de către ucrainianul Artur Felfner (81,89 m SB), pentru ca pe locul trei să se claseze grecul Ioannis Kyriazis (80,52 m SB).

Echipa masculină de seniori a României câștigă Cupa Europei de aruncări lungi!
După ce Alin Firfirică se clasa pe prima poziție la disc și Dragoș Nicorici a fost al 12-lea la aruncarea ciocanului, duminică, Alexandru Novac s-a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere la suliță. În fine, Rareș Toader (CS Dinamo, antrenor Nicoleta Grasu) a terminat întrecerea de la aruncarea greutății pe a patra poziție, cu 20,43 m, din a patra încercare. Astfel, după cele patru probe, tricolorii și-au adjudecat medalia de aur în clasamentul team-urilor, cu 4416 puncte, surclasând Germania (4272 pct) și Spania (4271 pct).

La Cupa Europei de aruncări de iarnă – lungi, de la Leiria, delegaţia României a avut şapte sportivi: Alin Firfirică (aruncarea discului), Alexandru Novac (aruncarea suliţei), Rareş Toader (aruncarea greutăţii), Dragoş Nicorici (aruncarea ciocanului), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), iar în competiţia U23, Andreea Lungu (aruncarea discului) şi Vlad Turcu (aruncarea suliţei).

Competiţia de la Leiria s-a încheiat duminică.