Haită de lupi filmată într-o pădure a Ocolului Silvic Mănăstirea Cașin

In Actualitate
martie 12, 2024

O filmare cu o haită de lupi într-o pădure a Ocolului Silvic Mănăstirea Cașin din județul Bacău a fost publicată de Romsilva cu următorul text:

Imagini frumoase cu o haită de lupi într-o pădure administrată de către Ocolul Silvic Mănăstirea Cașin din cadrul Direcției Silvice Bacău.
🟢 Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.
🟢 Haita este formată din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor. Uneori pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.
🟢 Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită, bine coordonați, și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, unde este ucisă.
ℹ️ Direcția Silvică Bacău administrează o suprafață de 194.544 hectare din care 167.923 hectare proprietatea publică al statului, iar 26.621 hectare aflate în alte forme de proprietate, administrate pe baze contractuale.