Ministrul de interne i-a demis pe şefii Poliţiei Bacău şi Oneşti

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că șeful IPJ Bacău, chestorul Vasile Oprișan (foto), și adjunctul său, Adrian Tuluc, precum și șeful Poliției din Onești, Cristinel Andrieș, și adjunctul său vor fi înlocuiți din funcție, în urma luării de ostatici de luni, soldate cu moartea a două persoane.

„Am propus înlocuirea din funcție, atât a Inspectorului Șef al IPJ Bacău, cât și a inspectorului adjunct. De asemenea, am propus înlocuirea din funcție a conducerii Poliției Municipiului Onești”, a spus Lucian Bode.

„In primul rand doresc sa adresez condoleante familiilor celor doua persoane decedate. Pentru mine, ca ministru de Interne dar si ca simplu cetatean, cel mai greu de acceptat este ca in urma unei interventii din partea unor structuri ale MAI nu am reusit sa salvam vietile unor persoane aflate in pericol”, a declarat Lucian Bode in conferinta de presa de miercuri, 3 martie.

Bode a anunțat de asemenea sesizarea Parchetului, pentru neglijenţă în serviciu.

Bode a spus că la comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unităţii, care s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, „minimizând importanţa evenimentului”.

Conducerea IPJ Bacău nu a alocat suficiente resurse, deoarece nu a ținut cont de gravitatea situației, a spus ministrul.

În ceea ce privește conducerea Poliţiei din Oneşti, ministrul a spus că aceștia au ignorat amenintarile făcute în trecut de agresor. De asemenea, comunicarea cu autorul luării de ostatici, înainte de sosirea negociatorului, a fost defectuasă, „ceea ce a contribuit la accentuarea stării de irascibilitate”, a mai spus ministrul.

El a mai spus că forţele de intervenție au fost echipate corespunzător, dar au acționat deficitar. „Principala deficienţă constatată a fost relaţionarea defectuoasă dintre factorii de comandă”, a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.