Un băcăuan și-a omorât fratele pentru că acesta și-a ucis mama în urmă cu peste 20 de ani

In Actualitate, Flagrant
ianuarie 20, 2023

Tribunalul Bacău l-a condamnat la 15 ani de închisoare pe un bărbat de 47 de ani, dintr-o comună băcăuană, pentru omor, scrie adevarul.ro. Decizia instanței băcăuane, dată pe 13 ianuarie, nu este definitivă.

Bărbatul ucis de fratele lui era la rândul lui criminal condamnat. În anul 2000 acesta și-a ucis mama și a fost condamnat la 17 ani de închisoare.

Victima și fratele său locuiau în aceeași casă, iar acesta din urmă nu s-a împăcat deloc cu ceea ce făcuse fratele său. După ce consumau alcool, între cei doi izbucneau mereu certuri, care se încheiau cu acte de violență asupra bărbatului care își omorâse mama. Agresorul profita și de faptul că fratele lui avea probleme locomotorii și se deplasa cu ajutorul unor cârje din lemn.

Acesta îi reproșa permanent fratelui său că a ucis-o pe mama lor și îl amenința cu moartea. La proces, mai mulți consăteni au depus mărturie în acest sens. La sfârșitul anului 2021, pe 19 decembrie, în familia din comuna băcăuana avea loc o noua crimă.

În urma unui alt conflict izbucnit între cei doi frați, agresorul i-a aplicat fratelui său lovituri repetate cu pumnii, picioarele şi cu una dintre cârjele din lemn utilizate de aceasta din urmă, în zona capului şi a corpului. La scurt timp, victima a murit în urma traumatismelor suferite.

Atât în fața polițiștilor, dar și a instanței, agresorul a negat comiterea crimei. În ciuda dovezilor prezentate, bărbatul a susținut că era plecat de acasă în acea zi ca să taie lemne la un vecin. Dincolo de mărturiile din dosar, pe hainele acestuia au fost identificate petele de sange care aparțin fratelui său. (sursa, foto/adevarul.ro)