Un bărbat din Tg. Ocna a ajuns în fața judecătorilor oneșteni pentru o amendă neplătită în Olanda. Ce a hotărât instanța

In Actualitate, Diaspora, Flagrant
ianuarie 26, 2023

Un bărbat din Târgu Ocna, județul Bacău, a ajuns în fața instanței pentru că nu a plătit o amendă dată de autoritățile olandeze pentru o abatere la legislația rutieră din această țară, scrie Ziare.com.

Victor Dragoș L., din Târgu Ocna, a fost prins de ”radarul olandez”, în data de 05.06.2021, orele 18:06, circulând cu o viteză mai mare cu 38 de km/h decât limita legală admisă pe Europaweg (A21), în Arnhem.

Omul nu a plătit amenda pe loc, așa că autoritățile judiciare din Olanda au luat legătura cu omologii din România și i-au imputat șoferului român contravaloarea sancțiunii, una deloc mică.

Astfel, românul a fost obligat să plătească suma de 436 de euro, echivalentul în lei (2.153,84 lei), printr-o sentință a Judecătorie Onești, chiar dacă de la data săvârșirii faptei a trecut un an și jumătate.

”La data de 22.08.2022 a fost înregistrat pe rolul judecătoriei, certificatul emis de autorităţile judiciare din Olanda, în temeiul art. 290 şi următoarele din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, solicitând recunoaşterea și executarea unei sancţiuni pecuniare aplicată printr-o hotărâre a unui organ administrativ al statului olandez împotriva șoferului român”, se arată în actul de sesizare.

În baza acestei sesizări, șoferul a fost citat în instanță și a trebui să dea explicații în fața judecătorilor.

Instanța penală din Onești a recunoscut sancţiunea pecuniară aplicată de autorităţile olandeze, iar șoferul a fost obligat la plata sumei de 436 euro. (Sursa/Ziare.com)