Când se redeschid KAYA și hotel Trotuș din Onești. Ce spun patronii, familia Chealfă

In Actualitate, Economie, Flagrant, National, Politica
martie 02, 2024
 Închis de inspectorii ISU Bacău în urmă cu două zile, Complexul hotelier Trotuș din Onești este, de peste 20 de ani, proprietatea familiei Chealfă din Dărmănești. Gheorghe Chealfă (63 de ani), cel care a cumpărat hotelul de la Ion Vrânceanu, era binecunoscut în zonă din cauza implicării în afacerile cu benzină de pe Platforma petrochimică Borzești, în perioada când Rafo și Carom erau controlate, pe rând, de Corneliu Iacobov, Ovidiu Tender sau Marian Iancu, toți trei având condamnări cu închisoarea. Chealfă, proprietar la acea vreme al firmei Metal Invest înființată în 1996 în Comănești, a fost protagonistul a numeroase articole în presa locală, centrală dar și în cea de la malul Mării Negre  pe când controla firma Eco Petroleum Constanța. Într-o perioadă, a cochetat și cu politica, alături de fratele lui, Florin Cheptănuș, care a candidat pentru un fotoliu de parlamentar de Iași în 2012 din partea Partida Romilor Pro-Europa, dar fără succes.
(Sursa foto/Replicaonline.ro)
Între timp, Gheorghe Chealfă i-a predat afacerile fiului său, Ionut Alexandru Chealfă (36 de ani). Din această postură, fiul fostului afacerist cu petrol din Dărmănești a transmis un comunicat de presă a doua zi după ce inspectorii ISU au închis complexul Trotuș, din care face parte și clubul Kaya. Ionuț Alexandru Chealfă speră să redeschidă în 30 de zile, ceea ce înseamnă că marile petreceri de 8 martie, programate atât în restaurant cât și în club, nu vor mai avea loc.
Comunicat de Presă
Clarificări și Măsuri Următoare pentru complexul Hotel Trotus
În urma comunicatului emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău referitor la controlul efectuat la Hotel Trotus dorim să aducem la cunoștința publicului următoarele clarificări și măsuri pe care le-am întreprins:
Istoricul Clădirii: Hotelul Trotus , emblema Municipiului Onești, a fost construit în anii ’70, fără a suferi modificări de structură și rezistență de-a lungul timpului. Acest lucru a permis păstrarea integrității sale arhitecturale originale.
Modernizări și Actualizări: Toate îmbunătățirile realizate de-a lungul anilor au fost concepute pentru a îmbogăți experiența oaspeților noștri și nu au intrat în categoria lucrărilor ce necesită avize speciale.
Conformitatea cu Cerințele ISU: Complexul dispune de echipamentele și sistemele de siguranță cerute de legislația în vigoare pana in momentul de fata( pentru o cladire veche), inclusiv rezervă de apă, hidranți amplasați strategic, stingătoare, uși de urgență, sisteme de detecție a fumului și de alarmare și evacuare, personal instruit pe linie de PSI , documentatie si contracte cu experti, asigurând astfel un mediu sigur pentru toți vizitatorii și angajații noștri. Întărim această afirmație prin faptul ca în istoria acestui Complex nu au fost incidente pe linie de PSI!
Controlul ISU: De-a lungul ultimilor ani, am colaborat strâns cu ISU, supunându-ne controalelor anuale și al evenimentelor organizate , fiind mereu în conformitate și rezolvând prompt orice mică neregulă identificată!
Măsuri Suplimentare: Recunoaștem necesitatea adoptării unor măsuri suplimentare în contextul recentelor evenimente nefericite la nivel național și a modificărilor legislative si interpretative. În acest sens, suntem angajați să respectăm și să implementăm toate cerințele adiționale stabilite de autorități.
Plan de Acțiune: Ne aflăm într-un stadiu avansat de pregătire a documentației necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu si de implementare a masurilor suplimentare, anticipând ca în următoarele 30 de zile vom putea relua activitatea în condiții deplină de siguranță și conformitate.
Vom folosi această oportunitate pentru a ne asigura că Hotel Trotus nu doar că îndeplinește, dar depășește toate așteptările în materie de siguranță și protecție! Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm din nou, într-un spațiu complet securizat și să continuăm să oferim serviciile de calitate pe care le-ați așteptat întotdeauna de la noi.
În încheiere, dorim să ne exprimăm regretul pentru orice neplăceri create de această situație temporară și să mulțumim tuturor oaspeților, colaboratorilor și angajaților pentru înțelegere și suport. Suntem determinați să revenim mai puternici și să continuăm să oferim servicii de excepție, în deplină siguranță.
Vă mulțumim pentru răbdare și încredere.
Ionuț Alexandru Chealfă