După 10 ani, Starea Nației, emisiunea TV de satiră politică a lui Dragoș Pătraru, dispare de pe micile ecrane

In Actualitate, Cultură și educație, National
aprilie 20, 2023

După cinci ani de colaborare cu Prima TV, realizatorul Dragoș Pătraru își retrage emisiunea Starea Nației de la postul de televiziune, scrie paginademedia.ro. În februarie, cunoscuta emisiune de satiră politică împlinea zece ani.

„Dincolo de frecuşurile inerente, inclusiv editoriale, care-s normale, mai ales în cazul unei emisiuni care-şi ia toată libertatea posibilă şi uneori chiar mai mult decât atât, am decis să scoatem emisiunea de la TV”, spune Dragoş Pătraru într-un clip publicat pe youtube miercuri seara.

Dragos Pătraru susține că motivul pentru care a retras emisiunea este simplu: „noi am reziliat contractul pentru neplată. E atât de simplu”.

„Relaţia comercială dintre cele două firme a devenit una toxică, în sensul că noi livram marfa la zi, fără nicio întârziere, iar clientul nostru nu plătea marfa livrată la timp, acumulând întârzieri pe care noi nu le puteam accepta.

Astfel, între a avea în continuare emisiune la televizor şi stima de sine, pe care aproape că o pierdusem, am ales să salvez stima de sine

Decizia e luată de ceva timp, am încercat până în ultimul moment să negociem, să rezolvăm cumva, nu s-a putut.”, a precizat realizatorul tv.

În ceea ce privește viitorul emisiunii Starea Nației, Dragos Pătraru promite că aceasta va continua să fie difuzată, dar pe youtube: „Păi, veţi vedea începând de mâine. Emisiuni în fiecare zi, la liber, pe canalul nostru de youtube, dar şi pe celelalte platforme.”

Prima TV este al patrulea post TV care a găzduit emisiunea lui Pătraru (care în februarie a împlinit 10 ani). Timp de cinci ani Starea Naţiei a fost la România TV, în perioada de început, apoi la TVR, Digi 24 şi a revenit la TVR în 2017, iar ultimii cinci au fost petrecuţi la Prima TV.