Un bărbat (47 ani) dintr-o comună băcăuană s-a urcat beat la volan și a lovit o femeie (65 ani) după care a fugit de la locul accidentului

In Actualitate, Flagrant
iulie 11, 2023

Un bărbat de 47 de ani, din comuna băcăuană Buhoci, în timp ce era beat la volan a lovit o femeie de 65 de ani după care a fugit de la locul accidentului. Polițiștii l-au prins în scurt timp și i-au făcut testul cu aparatul alooltest, rezultând o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile iar victima a fost transportata la spital pentru îngrijiri medicale.

Comunicat IPJ Bacău: La data de 07 iulie a.c., în comuna Tamași, un conducător auto, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală din localitate, ar fi surprins și accidentat o femeie, de 65 de ani, care se deplasa pe partea dreaptă a părții carosabile, pe aceeași direcție de mers, în calitate de pieton.

După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție.

În urma evenimentului a rezultat rănirea femeii care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii au stabilit identitatea conducătorului auto, respectiv un bărbat, de 47 de ani, din comuna Buhoci, acesta fiind identificat în urma investigațiilor, pe raza localității Tamași.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma administrării probelor, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță a bărbatului și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău. Ulterior, acesta a fost prezentat în fața instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. (foto ilustrativ)