FOTO/Prăpăd după furtuna și ploile de joi seara. Pompierii băcăuani au intervenit în șapte localități din județ

In Actualitate, Social
iulie 14, 2023

Mai multe localități din județul Bacău au fost afectate de furtuna și ploile torențiale de joi seara. Este vorba de municipiile Bacău, Onești, Moinești, orașul Târgu Ocna și comunele Ștefan cel Mare, Oituz și Urechești. Mai multe străzi au fost inundate, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice iar copacii au fost rupți de vîntul puternic și chiar smulși din rădăcini. Pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor furtunii.

Comunicat ISUJ Bacău: Ca urmare a avertizărilor meteorologice COD PORTOCALIU sub incidența cărora s-a aflat județul Bacău, I.S.U.J. Bacău a transmis un mesaj RO-Alert, populației din 81 de Unități Administrativ Teritoriale, în vederea luării măsurilor de autoprotecție și de adăpostire.

„In urma apelurilor primite în dispeceratul integrat ISU-SAJ, pompierii băcăuani au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative, în șapte localități, după cum urmează: municipiul Bacău, municipiul Onești, comuna Ștefan cel Mare, comuna Oituz, comuna Urechești, oraș Moinești, oraș Tg. Ocna.

Echipajele operative au acționat pentru înlăturarea arborilor căzuți pe partea carosabilă, în 14 astfel de situații, pentru înlăturarea arborilor căzuți peste locuințe, în 4 astfel de situații, precum și pentru evacuarea apei de pe o stradă inundată, în municipiul Onești.

Pentru gestionarea operativă a intervențiilor, în teren au acționat 42 de pompieri militari, ce au încadrat opt mijloace, precum și echipaje ale S.V.S.U. Onești și S.V.S.U. Tg. Ocna. În contextul avertizărilor meteorologice, I.S.U.J. Bacău a dispus măsurile necesare, pentru asigurarea promptă a misiunilor pentru limitarea efectelor produse, suplimentând forțele de intervenție cu personal din turele libere.” a transmis Ema Teres – ISUJ Bacau