Lovitura pe care o pregătesc frații Pavăl. Patronii companiei băcăuane Dedeman ar urma să preia CSA Steaua

In Actualitate, National, Sport
iulie 25, 2023

Frații Pavăl, patronii băcăuani ai companiei Dedeman, ar negocia pentru a cumpăra parte din clubul CSA Steaua. Aceștia ar încerca o asociere cu Ministerul Apărării pentru a deveni partenerul privat de care clubul are nevoie pentru a i se permite promovarea în prima ligă.

Cei doi miliardari băcăuani ar urma să fie acționari alături de MApN într-o societate care urmează să fie înființată pentru a administra echipa de fotbal a Stelei, informează iAMsport.ro.

Patronii Dedeman și-au trimis luni după-amiază reprezentanții pentru a negocia cu oficialii Stelei. Cei doi ar urma să fie acționari alături de MApN într-o societate care urmează să fie înființată pentru a administra echipa de fotbal a Stelei, informează sursa citată.

Ministerul Apărării, care deține clubul Steaua, ar urma astfel să intre într-o asociere cu o entitate privată. Până acum s-au arătat interesați mai mulți oameni de afaceri, dar încă nu s-a ajuns la un acord.

Printre cei interesați sunt și frații Dragoș și Adrian Pavăl, cei mai bogați români, cunoscuți și ca „frații Dedeman”.

Reprezentații celor doi oameni de afaceri au fost surprinși luni după-amiază în Ghencea, unde s-au întâlnit pentru discuții cu oficialii CSA Steaua, mai spune sursa citată.

Ce șanse are CSA Steaua să promoveze în Liga I

CSA Steaua are două variante pentru a primi dreptul de promova în Liga 1: fie se schimbă Legea Sportului (puțin probabil), fie echipa de fotbal va trece în administrare privată, o variantă despre care s-a discutat tot mai intens în ultima perioadă.

Finalul sezonului al Ligii a 2-a a adus o clasare pe locul 2 pentru Steaua. Trupa lui Oprița ar fi trebuit, datorită acestui fapt, din punct de vedere sportiv, să promoveze în Liga 1. Totuși, situația juridică bine-cunoscută a împiedicat ascensiunea în cel mai important eșalon al fotbalului din România.

De altfel, și acum doi ani cei de la Steaua au avut șansa de a promova, terminând pe locul 4, unul de baraj.

Venirea fraților Pavăl ar urma să deblocheze astfel situația la CSA Steaua, iar finalul stagiunii 2023-2024 din liga secundă ar putea să aducă promovarea mult așteptată de fani.

CSA Steaua a primit interzis să promoveze în prima ligă din cauza faptului că echipa este finanțată de către Ministerul Apărării. Legea Sportului nu permite cluburilor finanțate de la bugetul de stat să evolueze în prima ligă.

Ministerul Apărării, care deține clubul Steaua, ar trebui să intre într-o asociere cu o entitate privată. Până acum s-au arătat interesați mai mulți oameni de afaceri, dar încă nu s-a ajuns la un acord.

Frații Dedeman au vrut să cumpere și Steaua lui Becali

În luna aprilie a acestui an, în presa sportivă au apărut speculații că frații Pavăl, patronii Dedeman, au fost interesați și de FCSB, echipă patronată de Gigi Becali.

După înfrângerea FCSB-ului în Giulești, din primăvară, în fața Rapidului, omul de afaceri Gigi Becali a anunțat că se va retrage din lumea fotbalului. El a spus că va oferi celebrul club de fotbal oricui este dispus să plătească suma de 25 de milioane de euro.

Potrivit unor surse citate de ProSport, Gigi Becali a purtat negocieri intense pentru a le vinde echipa sa de fotbal, FCSB, fraților Pavăl.

Dragoș și Adrian Pavăl sunt cei mai bogați români

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, patronii Dedeman, sunt doi matematicieni plecaţi dintr-o familie modestă din Suceava, care au pornit în 1992 cu un butic în Bacău şi care au ajuns să domine piaţa magazinelor de bricolaj din România.

În prezent,  Dragoș și Adrian Pavăl sunt proprietarii celui mai mare retailer de bricolaj din România, Dedeman.

Între timp, și-au diversificat afacerile și au investit în imobiliare, energie, construcții și produse farmaceutice.

Dragoș Pavăl (56 ani) are o avere estimată de 1,7 miliarde de dolari, fiind pe locul 1.734 între cei mai bogați oameni ai lumii. Fatele său, Adrian (54 ani), cu 1,2 miliarde dolari, pe poziția 2.384. Astfel, cei doi frați au o avere de 2,9 miliarde dolari, potrivit Capital.