În weekend, polițiștii și jandarmii băcăuani au dat sute de sancțiuni, în valoare de peste 50.000 de euro

In Actualitate, Flagrant
iulie 25, 2023

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, polițiștii și jandarmii din Bacău au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru siguranța publică în județ.

În cadrul activităților desfășurate de polițiști și jandarmi au fost aplicate 673 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 256.000 de lei și au fost reținute în vederea suspendării, 65 de permise de conducere, dintre care 27 pentru depășirea limitelor de viteză, 12 pentru conducerea sub influența alcoolului și 3 a substanțelor psihoactive. De asemenea, au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare. În cele 3 zile, polițiștii au intervenit la 322 de solicitări primite din partea cetățenilor, dintre care 288 prin SNUAU 112. Totodată au fost sesizate 43 de infracțiuni, 19 contra persoanei, 5 contra patrimoniului, 16 constatate la regimul rutier și restul alte tipuri de infracțiuni. Activitățile pentru siguranța publică în județ continuă și în perioada următoare.

Exemple: 1. La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 19.30, un echipaj de poliţie din cadrul Biroul Rutier Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 39 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada I.L. Caragiale, aflându-se sub influenţa substanţelor psihoactive, rezultatul testării cu aparatul drugtest fiind pozitiv. Conducătorul auto a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive.

2. La data de 22 iulie a.c., în jurul orei 19:15, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău a depistat în trafic, un tânăr de 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada I.L.Caragiale din mun. Bacău, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o îmbibaţie alcoolică de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului. (Comunicat IPJ Bacău)