Ce spune CRAB despre noua avarie la conducta de aducțiune Dărmănești-Tg Ocna-Onești & Localitățile afectate de lipsa apei

In Actualitate, Social
august 03, 2023

La doar două ore și jumătate după ce se anunța remedierea avariei de pe conducta de aducțiune Dărmănești-Târgu Ocna-Onești, în zona SNAP Târgu Ocna, Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) transmite că echipele companiei băcăuane au descoperit o nouă avarie, de data aceasta în zona satului Tuta din comuna Târgu Trotuș.

În informarea transmisă astăzi, la ora 11.26, CRAB susține că această nouă avarie este „generată de starea tehnică avansată de uzură a conductei în zona satului Tuta, comuna Târgu Trotuș”. 

Compania băcăuană precizează că întrerupe furnizarea apei începând cu ora 12.00. Afectați de oprirea apei sunt RAJA SA pentru municipiul Onești, orașul Târgu Ocna parțial, comunele Cașin, Târgu Trotuș și Pârgărești, Chimcomplex Borzești, Carlacton, SNTGN TRANSGAZ SA Mediaș punct de lucru Onești și SNAP Târgu Ocna.

Durata estimată a intervenției este de 12 ore, în funcție de complexitatea avariei. După finalizarea lucrărilor de remediere a defecțiunilor, se estimează o durată de 12 ore pentru demararea operațiunilor specifice de punere în funcțiune a conductei de aducțiune a apei potabile Dărmănești-Târgu Ocna-Onești. Furnizarea apei potabile la parametri normali de debit și presiune se va realiza treptat, în functie de zona, precizează CRAB.

RAJA SA a anunțat, pentru consumatorii din municipiul Onești, că astăzi, joi, se va furniza apă între orele 18.00-20.00 din cauză că, până la această oră (11.30 n.r.) s-a înmagazinat doar o treime din stocul necesar de apă la nivelul Complexului de înmagazinare și pompare Cuciur, toată rezerva fiind furnizată în municipiul Onești în cursul zilei de ieri (miercuri). 

Dacă se va reuși remedierea avariei și reluarea distribuției apei la parametrii normali de către CRAB în această noapte, oneștenii vor avea din nou apă la robinete în cursul zilei de mâine, între orele 18.00 – 20.00.