FOTBAL/ Alibec și Mazilu speră să „aprindă” Farul la Erevan! Hagi e prudent după episodul Sheriff. Armenii sunt favoriți la casele de pariuri

In Actualitate, National, Sport
august 03, 2023

În această seară, campioana României dispută meciul retur al dublei cu armenii de la Urartu din turul trei preliminar al Conference League. Marinarii au de apărat un avantaj fragil după victoria cu 3-2 de la Ovidiu, când au fost conduși de două ori dar Băluță, Mazilu și Larie au întors scorul, golul victoriei venind în ultimul minut al prelungirilor.

La conferinta de presa de ieri, Gheorghe Hagi a afișat o mină îngândurată, departe de încrederea arătată la începutul sezonului, ultimul eșec de pe teren propriu contra Iașiului în campionat cântarind la moralul antrenorului.

„Vom juca un meci important, un meci de cupe europene. Ne dorim să avem aceeași prestație foarte bună. Ne cunoaștem adversarul, joacă fotbal, iese la joc.

Nu mă mai gândesc la meciul de la Constanța. E important meciul de mâine, trebuie să îl pregătim foarte bine. Detaliile sunt adversarul, clima, temperatura, terenul și faptul că jucăm în deplasarae. Trebuie să pregătim meciul astfel încât să fim noi. Va fi o luptă și bineînțeles un fotbal foarte bun. Trebuie să te impui, cred că va fi mai multă luptă decât la Constanța.

Nu putem să trăim cu rezultatul de dinainte. Avem experiența meciului cu Sheriff. E un meci în deplasare, un meci foarte greu, trebuie să ne depășim, să facem un meci mare. Trebuie să facem orice e nevoie.”, a declarat Gică Hagi.

Trupa de la malul mării are motive să se teamă de meciul de la Erevan după experiența nefastă din preliminariile Champions League. După o victorie la limită cu 1-0 în turul de la Ovidiu, Farul se ducea cu prima șansă la Tiraspol, dar băieților lui Hagi nu le-a iesit nimic și după un gol luat la finalul primei reprizei doar imprecizia jucătorilor lui Sheriff și paradele salvatoare ale portarului Aioani au făcut ca meciul să nu se decidă la finalul timpului regulamentar. Problemele fizice au jucat și ele un rol, Nedelcu ieșind accidentat după o oră de joc, iar în prelungiri gazdele au mai marcat de două ori pentru un 3-0 sec. Consolarea pentru români, după acea partidă amară, a venit săptămâna aceasta când Sheriff Tiraspol a fost eliminată de către Maccabi Haifa din turul următor al Champions League în circumstanțe similare, victorie cu 1-0 în tur și o înfrângere la scor în retur, 4-1, tot după 120 de minute.

Dubla aceasta a trezit amintiri de la precedenta participare a echipei lui Hagi, din postura de campioană, în Europa, din urmă cu șase ani. Atunci, Viitorul înfrunta campioana Ciprului, Apoel Nicosia. Într-un scenariu aproape identic, o victorie fragilă cu 1-0 pe teren propriu a fost urmată de o prestație lamentabilă în retur când, după un singur gol luat și o rezistență eroică timp de 90 de minute, echilibrul s-a prăbușit în prelungiri când ciprioții s-au dezlănțuit și s-au impus în final cu 4-0. De altfel, din cinci participări în Europa sub actuala structură de patronaj, trupa constănțeană nu a reușit decât o singură dată să treacă de o dublă din preliminariile unei competiții europene, în vara anului 2018, cu 2-0 la general împotriva luxemburghezilor de la Racing FC în primul tur preliminar al Europa League.

Meciul din seara aceasta se va disputa de la 19.00, ora României, pe stadionul Urartu din Erevan și va fi arbitrat de galezul Tom Owen. Arena are o capcitate de 4.860- de locuri, cu 300 mai mult decât stadionul de la Ovidiu. Și ca să mai punem sare pe rană, la casele de pariuri  Urartu este favorită cu o cotă de 2.45, față de 3.05 cât are Farul. (Foto/Prima Sport.ro)

(Lucian BOROȘ)