Proiect inedit în Protopopiatul Onești: „De la Auz la Inimă și de la Cuvânt la Faptă”

In Actualitate, Cultură și educație, Social
octombrie 23, 2023
La inițiativă Pr. Protopop Ioan Bârgăoanu  și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preotul Dorin Geaboc – Bădic, prin intermediul Parohiei Blidari, din cadrul Protopopiatului Onești, a implementat proiectul „De la Auz la Inimă și de la Cuvânt la Faptă”.
Astfel, în ziua de luni, 23 octombrie 2023, membrii Asociației Naționale a Surzilor din România, Filiala Bacău, au fost invitați să poposească pe meleaguri ștefaniene, printr-un pelerinaj la Mănăstirea Bogdana și la Biserica Voievodală din Borzești, organizat de Preot Dorin Geaboc – Bădic.
La orele prânzului, drumul pelerinilor s-a oprit la Protopopiatul Onești, unde au înălțat rugăciuni în Capela „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul” și apoi s-au bucurat de ospitalitatea gazdei, Pr. Protopop Ioan Bârgăoanu, care i-a invitat pe toți să servească prânzul în cadrul Cantinei Centrului Multifuncțional „Logos”, care zi de zi oferă un prânz cald, la fereastra bucuriei, tuturor celor care-l solicită.
Prin acest demers duhovnicesc, atât Parohia Blidari cât și Protopopiatul Onești au urmărit să pună în valoare chipul lui Dumnezeu din om și necesitatea de a propovădui Cuvântul Evangheliei, depășind barierele auzului și a glasului, transpunând Cuvântul lui Hristos în inimă prin faptă.
 Preot Petru Pavăl – Secretar al Protopopiatului Onești.
(Sursa/Protoieria Onești)