Președintele Federației de Fotbal din Israel, întorsătură ca la Ploiești. Meciul cu România, la Budapesta

In Actualitate, Diaspora, National, Sport
octombrie 27, 2023

Situația în grupa din preliminarii a României pentru EURO 2024 rămâne complicată, atât din punct de vedere al calculelor pentru calificare cât și în ce privește programul meciurilor în care e implicată naționala Israelului. Dacă în urmă cu două zile presa israeliană anunța că meciul împotriva României ar fi urmat să se dispute în Cipru, după ce se primise acordul guvernului cipriot pentru a juca la Nicosia în luna noiembrie, în prezent situația s-a schimbat radical.

Președintele Federației de Fotbal din Israel a anunțat că, mulțumită ajutorului oferit de ambasadorul Israelului la Budapesta, o partidele contra Elveției (15 noiembrie) și României (18 noiembrie) se vor desfășura pe tărâm maghiar. Este neclar ce s-a întâmplat cu opțiunea din Cipru, unde acordul Federației de la Nicosia părea o formalitate. Astfel, dacă UEFA aprobă solicitarea israelienilor, România se va deplasa la Budapesta pentru a doua oară consecutiv în actualele preliminarii, după meciul contra Belarusului de luna aceasta.

Naționala României păstrează șanse importante de calificare după ce UEFA a refuzat să programeze meciurile restante ale Israelului în luna decembrie. Adversarii noștri vor avea un program infernal în luna noiembrie, cu patru meciuri într-un interval de doar nouă zile. Pentru aceste partide, selecționerul Alon Hazan îl va avea la dispoziție pe cel mai bun marcator al selecționatei din Țara Sfântă, Eran Zahavi. Veteranul de 36 de ani, legitimat la Maccabi Tel Aviv, se retrăsese de la națională în 2021, dar și-a anunțat revenirea cu ocazia acestor partide decisive pentru țara sa. Zahavi, ce a evoluat în carieră pentru Palermo și PSV Eindhoven, are 33 de goluri în 70 de meciuri pentru Israel.

Programul Israelului în grupă:

·        12 noiembrie, ora 21:45: Kosovo – Israel (Pristina)

·        15 noiembrie, ora 21:45: Israel – Elveția (Ungaria/Budapesta),

·        18 noiembrie, ora 21:45: Israel – România (Ungaria/Budapesta)

·        21 noiembrie, ora 21:45: Andorra – Israel (Andorra la Vella)

Programul Romaniei în grupă:

·        18 noiembrie, ora 21:45: Israel – România (Ungaria/Budapesta)

·        21 noiembrie, ora 21:45: România – Elvetia (Bucuresti)

Lucian BOROȘ