Rednic i-a dat șah Regelui Hagi. Farul nu reușește decât o remiză pe teren propriu în restanța cu UTA

In Actualitate, National, Sport
octombrie 27, 2023

Joi, la Ovidiu, într-o seară călduță pentru luna octombrie, Farul a înfruntat-o pe UTA într-un meci restant din etapa a cincea, amânat din cauza programului încărcat al constănțenilor din cupele europene. Disputa de pe litoral s-a încheiat nedecis, scor 2-2 (1-2), iar Mircea Rednic pare să fi găsit busola pentru echipa sa, arădenii reușind un rezultat similar și în ultima etapă contra Rapidului. De cealaltă parte, echipa lui Hagi obține o altă remiză pe teren propriu, într-un meci unde pleca mare favorită după 1-1 contra Universității Cluj și rămâne pe poziția a cincea, la mică distanță de podium.

UTA a deschis repede scorul prin Micovschi, în minutul 7, iar Fabry a ratat desprinderea patru minute mai târziu cu o lovitură de cap pe lângă poarta lui Aioani. La poarta cealaltă, Rivaldinho a fost mult mai precis, brazilianul restabilind egalitatea în minutul 24 pentru echipa la care tatăl său, marele Rivaldo, a cumpărat acțiuni în decursul acestui sezon. Bucuria gazdelor nu a durat decât trei minute, pentru că Fabry a ținut să își ia revanșa după ratarea precedentă, decarul arădenilor marcând cu un șut puternic din interiorul careului. UTA putea să își majoreze avantajul până la pauză, când Ofosu, acest nou John Ibeh al alb-roșilor, a reluat ca la rugby o centrare venită pe bara a doua.

În repriza secundă, constănțenii, motivați de îndemnul “Farul Forever” scris pe acoperișul micii arene de la Ovidiu, au jucat mult mai bine. Gică Hagi a urmat modelul finului său de la FCSB și a făcut două schimbări la pauză, Damien Dussaut și Louis Munteanu fiind aruncați în luptă. Egalarea a venit repede, în minutul 50, de la Artean care a reluat nemarcat din careu un corner bătut înșelător de Budescu. Rednic a reacționat, făcând schimbări menite să închidă jocul și să stopeze avântul Farului, iar gazdele nu au reușit să găseasca golul victoriei până la final. Iacob a parat cu siguranță șutul lui Budescu din minutul 68, Louis Munteanu a luat un cartonaș galben în minutul 84 iar la Farul a intrat și Enes Sali în minutul 86, dar cel mai tânăr debutant din istoria naționalei României nu a reușit să producă vreo sclipire. Gică Hagi pierde două puncte în fața fostului său coleg de la naționala și antrenor al Viitorului, Mircea Rednic, obiectivul constănțenilor de a-și apăra titlul fiind tot mai departe.

Lucian BOROȘ