Un incendiu uriaş a izbucnit, marți, într-o pădure de pini de lângă Târgu Ocna

In Actualitate, Social
aprilie 03, 2024

Un incendiu uriaş a izbucnit, marți, într-o pădure de pini de lângă Târgu Ocna. Flăcările s-au extins pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare, iar două avioane militare au fost chemate să intervină pentru a stinge flăcările din aer. Potrivit ISU Bacău, incendiul are loc în fondul forestier al orașului Târgu Ocna și afectează o pădure de pin pe o suprafață de 20 de hectare. La fața locului au fost mobilizați peste 70 de pompieri, 20 de lucrători ai Ocolului Silvic și 7 pompieri voluntari. În sprijin au fost chemate unități din cadrul ISU Neamț și ISU Vrancea.

ISU Bacău: „Având în vedere condițiile meteorologice (vântul puternic), misiunea pentru localizarea și limitarea incendiului este încă în dinamică.
La ora 19:30, a avut loc schimbul de efective, astfel, în vederea continuării acțiunilor de intervenție pe timp de noapte, la locul indicat s-au deplasat forțe din cadrul Detașamentelor de Pompieri Onești, Bacău, Moinești și Stației de Pompieri Podu Turcului, respectiv 13 pompieri militari, precum și 20 de lucrători din cadrul Ocoalelor Silvice Dărmănești și Comănești și un voluntar din cadrul S.V.S.U. Tg. Ocna.
Concomitent cu acțiunea de răspuns, s-au luat măsuri pentru informarea cetățenilor care locuiesc în proximitatea zonei în care se manifesta incendiul, în vederea informării și dispunerii evacuării, în cazul extinderii acestuia spre locuințe.
Totodată, pentru protejarea zonei locuite, echipajele rămase peste noapte, au constituit dispozitive de protecție la baza versanților.”

Două avioane de stingere a incendiilor C27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române s-au alăturat, aseară, pompierilor care luptă cu flăcările într-o pădure de pini din zona Târgu Ocna, în județul Bacău. Intervenția se concentrează în principal pe crearea unei linii de protecție pentru locuințele de la baza versanților pe care se manifestă incendiul.

Acțiunea echipajelor de stingere a fost îngreunată pe parcursul zilei de vântul puternic care a determinat extinderea cu repeziciune a flăcărilor.