Avion cu numele Nadia Comăneci, dedicat legendarei gimnaste din Onești. Aeronava va duce sportivii români la JO de la Paris

In Actualitate, Diaspora, National, Sport
iunie 20, 2024

Compania națională Tarom  a lansat un avion inscripționat cu numele „Nadia Comăneci”, dedicat legendarei gimnaste. Aeronava va fi utilizată pentru a transporta delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris, marcând un moment simbolic de recunoaștere și celebrare a succesului sportiv românesc. Ideea de a inscripționa un avion cu numele Nadiei Comăneci a fost propusă acum patru luni și a fost bine primită de reprezentanții Tarom. După obținerea acordului Nadiei, a fost semnat un protocol între legendara gimnastă și compania aeriană. Nadia a primit o machetă a avionului inscripționat cu numele ei ca parte a ceremoniei inițiale.

Într-o lună de la semnarea protocolului, proiectul a fost finalizat, iar aeronava Boeing cu inscripția „Nadia Comăneci” a fost lansată și este acum pregătită să zboare pe diverse rute internaționale. „A fost un proiect care mi-a plăcut foarte mult. Mă bucur că cei de la Tarom au fost de acord cu o astfel de idee. Se demonstrează din nou că sportul oferă multe oportunități în multe domenii de activitate”, a declarat Nadia Comăneci. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a încheiat un contract cu Tarom pentru închirierea unui charter care să transporte delegația de sportivi români laJocurile Olimpice de la Paris. Sportivii vor călători cu avionul inscripționat cu numele Nadiei. Proiectul nu doar că aduce un omagiu uneia dintre cele mai mari sportive ale României, dar și subliniază importanța sportului în promovarea valorilor și a imaginii țării. „Sper să le poarte mult noroc. Voi fi și eu prezentă la Paris pentru a-i susține”, a adăugat Nadia Comăneci.

Tarom este și partener oficial al Federației Române de Fotbal pentru Campionatul European de Fotbal 2024. Compania asigură transportul Echipei Naționale de Fotbal a României și a echipei tehnice la Campionatul European de Fotbal din Germania.