S-a stins din viaţă Nicolae Lungu, fost lider PNL Livezi şi decan de vârstă al consilierilor liberali din judeţ

In Actualitate, Politica
august 08, 2021

Nicolae Lungu, consilier local în comuna Livezi şi membru al PNL din 1990, s-a stins din viaţă sâmbătă, 7 august. Decan de vârstă al consilierilor locali liberali din judeţul Bacău, Nicolae Lungu ar fi împlinit 82 de ani pe 9 octombrie.

Fondator al PNL Livezi şi consilier local neîntrerupt timp de 30 de ani, Nicolae Lungu reuşise, ca lider al organizaţiei, să pună bazele uneia din cele mai puternice filiale de partid care, la un moment dat, era chiar cea mai mare organizaţie rurală PNL din ţară. Datorită acestei reuşite, numele lui Nicolae Lungu a fost înscris în Cartea de istorie a PNL.

Născut în Livezi, Nicolae  Lungu era cunoscut nu doar ca un politician ci şi ca inventator, un om cu o minte mereu în căutare de noi descoperiri al cărui atelier de acasă este plin de aparate inventate de el. De profesie electronist, Nicolae Lungu a devenit celebru încă înainte de 1990 când a înălţat un turn metalic (foto) de 40 de metri în curtea casei pe care a amplasat antene radio şi tv. Datorită turnului lui Nicolae Lungu, care figurează şi pe hărţile aviatice, atât el cât şi vecinii din comună reuşeau să urmărească posturi tv. După 1990, Nicolae Lungu a participat la numeroase Saloane de invenţii şi inovaţii cu propriile descoperiri.

Fiica lui Nicolae Lungu, Alina, şi-l va aduce aminte, mereu, drept un „puternic şi frumos caracter, sclipitoare şi inventivă minte, cea mai bună inimă, cel mai frumos şi bun Tată şi Soţ, un luptător întreaga  viaţă”.

„Important este ceea ce ai făcut şi ce laşi în urmă”, a fost principiul după care s-a condus în viaţă Nicolae Lungu.

Fostul lider şi consilier local PNL va fi înmormântat marti, 10 august, în comuna natală, Livezi.