Comăneșteni morți într-un cumplit accident în Cehia. Bărbații veneau acasă de la muncă în Marea Britanie

In Actualitate, Flagrant
iunie 08, 2022

În urma unui grav accident de circulatie petrecut luni după-amiaza în Cehia, trei comăneșteni și-au pierdut viața și alti doi au fost răniți, informează site-ul stiridiaspora.

Conform sursei citate, tragicul accident rutier s-a petrecut luni după-amiază, pe autostrada D1 în direcția Brno. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de urgență și două elicoptere care au transportat răniții grav la spitalul din Brno. Din păcate, două persoane au decedat pe loc și o a treia la spital.

Remorca microbuzului în care se aflau românii a fost lovită de un şofer care circula cu viteză pe autostrada D1 din Cehia. Furgoneta a derapat și s-a răsturnat. Două persoane au murit, pe loc, în dubă iar o a treia la spital.

Potrivit unor surse citate de stiridiaspora, în microbuz se aflau cinci cetățeni români originari din localitatea Comăneşti, județul Bacău. Aceștia reveneau acasă, după ce au muncit în Marea Britanie

Jan Rýdl, un purtător de cuvânt al Direcției Drumuri și Autostrăzi, a confirmat că în total cinci persoane se aflau în furgoneta cu numere  românești.

Două elicoptere au intervenit la fața locului și i-au transportat pe răniții grav la spitalul din Brno.

„Din cauza numărului mai mare de persoane rănite, un elicopter cu salvatori din Brno a zburat și el pentru a ajuta. Bilanțul accidentului este tragic, două persoane nu au mai putut fi salvate și au sucombat în urma rănilor grave suferite. Cei doi participanți la accident au suferit răni moderate și grave și au fost transportați cu avionul la un spital din Brno. O persoană cu răni mai ușoare a fost transportată cu o ambulanță la un spital din Jihlava„, a declarat Petr Janáček, purtător de cuvânt al serviciului de salvare citat de stiridiaspora. O a treia victimă a accidentului a murit la spital din cauza rănilor suferite.

Șoferul vinovat riscă până la opt ani de închisoare pentru accident

Potrivit Crime News, pasagerii care stăteau pe bancheta din spate nu au supraviețuit accidentului la fața locului. „Am inițiat acțiuni sub suspiciunea săvârșirii a două infracțiuni, și anume moartea din neglijență și vătămarea gravă a sănătății din cauza neglijenței”, a adăugat o purtătoare de cuvânt a poliției din Vysočina, Jana Kroutilová.