Cel mai valoros fotbalist român, audiat de procurorii italieni în scandalul pariurilor din Serie A

In Actualitate, Diaspora, National, Sport
octombrie 18, 2023

Numele lui Radu Drăgușin, considerat cel mai valoros fotbalist român grație cotei sale de piață, apare în scandalul pariurilor din Italia.

Marți, 17 octombrie, Nicolo Fagioli, starul în devenire al celor de la Juventus Torino, și-a aflat pedeapsa în scandalul pariurilor ilegale din Italia. Fotbalistul în vârstă de 22 de ani și-a recunoscut vinovăția, iar pentru că a colaborat s-a ales cu o pedeapsă mai blândă. Va fi suspendat 7 luni din competiții, după care, timp de 5 luni, va fi obligat să urmeze un program de reabilitare, care să îl ajute să scape de dependența de jocuri de noroc.

Fagioli a făcut o dezvăluire șoc: a luat bani de la Radu Drăgușin pentru a paria!

„I-am rugat pe Gatti și Drăgușin să îmi împrumute bani, dar am promis că voi plăti pe toată lumea”, a dezvăluit Fagioli, potrivit Gazzetta dello Sport.

Mijlocașul lui Juventus a dezvăluit că ajunsese într-o situație dificilă din cauza dependenței de jocurile de noroc: „Am mizat pe orice, mai ales pe meciurile lui Torino și ale lui Milan. Pe Juventus sau Cremonese însă, niciodată. Am cerut  bani de la Drăgușin și de la Gatti, dar îmi voi stinge toate datoriile”

Internaționalul italian a mai mărturisit că s-a „molipsit” de viciul pariurilor de la Sandro Tonali: „El a fost cel care mi-a indicat să mizez la o agenție ilegală!”.

Florin Manea, impresarul lui Drăgușin, a declarat pentru Gazeta Sporturilor: „Radu și Fagioli sunt colegi de la juniori. Știu ca îi cerea bani împrumut, dar nu știu sumele exacte, probabil era vorba de mii de euro, nu de mai mult. Fagioli era cam cheltuitor. Radu NU a jucat niciodată la pariuri, nu-l interesează treaba asta, nici nu știe să joace”. Impresarul a mai spus că, „Am vorbit cu Radu acum. Mi-a zis că acum un an și jumătate i-a dat 40.000 de euro. Fagioli  a cerut banii ca să își ia un ceas și nu i-a dat banii nici până în ziua de azi”. 

Nicolo Fagioli (foto) le-a mai spus procurorilor că, din cauză că se împrumutase de mulți bani la diverse persoane, inclusiv la mafia pariurilor din Serbia, a primit amenințări și s-a speriat: „Da, am fost amenințat. Mi s-a transmis că, dacă nu plătesc urgent, o să-mi rupă picioarele. Recunosc c-am și plâns pentru că am făcut acele datorii mari”. 

Drăgușin va fi chemat la procuratură, pentru a da declarații. El nu mai este la Juventus, evoluând acum pentru  Genoa, tot în prima ligă.

Radu Drăgușin, titular indiscutabil la naționala României, valorează zece milioane de euro, conform transfermarkt.de. 

Scandalul pariurilor ilegale din fotbalul italian! După Tonali și Zaniolo, alți fotbaliști de națională pe lista anchetatorilor!