Dezvăluire șocantă a lui Dorin Goian, fost internațional și fotbalist al FCM Bacău: “Și eu am pariat! Important e să o faci de distracție”

In Actualitate, Diaspora, National, Sport
octombrie 20, 2023

Scandalul pariurilor ilegale din Serie A ia în continuare avânt asemenea unui bulgăre de zapada, noi nume ieșind la iveală, printre care și al unui alt internațional italian, Stephan El-Shaarawy de la Roma, precum și cel al lui Federico Gatti (Juventus), care inițial apăruse în acest scandal doar pentru că îi împrumutase bani colegului său Nicolo Fagioli, primul jucător expus în mass-media. ”Lui Gatti i-am cerut 40 de mii de euro, dar spunându-i că am nevoie de bani ca să-mi cumpăr un ceas și conturile mi-au fost blocate de mama. Drăgușin mi-a împrumutat 40 de mii de euro în octombrie 2022” a spus Fagioli în fața procurorilor. Aceștia au decis între timp sentința, Fagioli urmând să fie suspendat pentru șapte luni și să plătească o amendă în valoare de 12.500 de euro, jucătorul de 22 de ani urmând să participle și la ședințe de terapie pentru a scăpa de dependență.

Cum numele lui Gatti pare că va face de asemenea obiectul unei anchete în scandalul “Scommessopoli”, îngrijorarea crește și în ce privește situația lui Radu Drăgușin, cel care de asemenea i-a împrumutat bani lui Fagioli în perioada când amândoi erau la Juventus. Atât mama internaționalului român, Svetlana, cât și agentul său, Florin Manea, au declarat că Drăgușin nu știa de viciul fostului său coechipier și că nu a mai primit înapoi niciun ban din cei 40.000 de euro, subliniind că jucătorul legitimat în prezent la Genoa nu a jucat niciodată la pariuri.

Chestionat pe acest subiect de către Gazeta Sporturilor, fostul internațional român Dorin Goian (42 de ani) a făcut o dezvăluire șocantă, că și el ar fi pariat pe când era jucător în activitate, alături de coechipierii lui. Surprinzător, nu este vorba de perioada petrecută în Italia, unde Goian a jucat la Palermo și Spezia, ci de sezonul 2011-12 când stopperul sucevean evolua în Scoția, pentru Glasgow Rangers.

Dorin Goian: „În primul rând, nu știm exact ce a fost acolo. De asta nici nu vreau să vorbesc despre Drăgușin și capitolul pariuri. Nu este nimic dovedit. Nu am întâlnit jucători care să aibă viciul ăsta al pariurilor atât de mare, care să parieze sume mari cu scopul de a câștiga bani. Și eu am pariat. Știu mulți jucători care au făcut-o. Important e să o faci de distracție. Vine weekend-ul, mai stai acasă, te mai uiți la meciuri. Important e să o faci la modul de distracție, nu cu scopul de a câștiga. Cu pariurile pierzi. Și la Rangers se paria. Aveam doi colegi care puneau pe tablă, în vestiar, cotele pentru meciurile din ziua respectivă. Tu veneai la antrenament, mai trăgeai un jambier, un tricou pe tine, mai aruncai un ochi pe cote și la final puneai și tu 20 de lire, 30 de lire, făceai cotă de 5-6, să mai urmărești în ziua respectivă. Toți făceau asta. Era de distracție, nu se pariau sume de ordinul miilor de lire”

Dorin Goian a evoluat în prima parte a carierei la Foresta Fălticeni, Gloria Buzău, Ceahlăul Piatra-Neamț și FCM Bacău. În tricoul băcăuanilor a jucat 26 de meciuri, în sezonul 2003-2004, iar evoluțiile sale i-au adus un transfer la FCSB alături de care a fost campion în 2005 și 2006. În străinătate a jucat la Palermo, Glasgow Rangers, Spezia și Asteras Tripoli, de unde s-a retras în 2016. Pentru echipa națională a României a jucat 61 de meciuri și a marcat 5 goluri, fiind om de bază la EURO 2008.

Lucian BOROȘ

Scandalul pariurilor ilegale din fotbalul italian! După Tonali și Zaniolo, alți fotbaliști de națională pe lista anchetatorilor!

Scandalul pariurilor ilegale din fotbalul italian! După Tonali și Zaniolo, alți fotbaliști de națională pe lista anchetatorilor!