Titlul de Cetățean de Onoare al comunei Dofteana pentru halterofila Mihaela Cambei, CSM Onești

In Actualitate, Sport
ianuarie 06, 2023
Halterofila Mihaela Valentina Cambei, CSM Onești, vicecampionă mondială de seniori și triplă campioană europeană de juniori, a primit titlul de Cetățean de Onoare al comunei Dofteana, locul de naștere al sportivei.
Mesajul Primăriei Dofteana cu ocazia ceremoniei de acordare a titlului, ce s-a desfășurat pe 31 decembrie:
„Acum 20 de ani, Dumnezeu a binecuvântat familia Cambei Florin și Maria cu un micuț cărbune –MIHAELA VALENTINA !
Aceasta este mândria comunei Dofteana, cărbunele familiei Cambei Florin și Maria, ajuns după ani de muncă susținută – „DIAMANTUL CAMBEI MIHAELA VALENTINA”, halterofila care a fost selectată să practice halterele la vârsta de 10 ani și care de atunci, au devenit viața ei. La vârsta de 12 ani a participat pentru prima data la competitiile naționale, selecționată la lotul de juniori al României, unde s-a pregătit sub îndrumarea antrenoarei Liliana Mihaela Niculița. Palmaresul său sportiv este bogat în diplome, medalii și titluri la Europene, Mondiale și Olimpiada de Tineret.
 Triplă campioană europeană de junioare, halterofila Mihaela Valentina Cambei , legitimată la CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL ONEȘTI, și-a trecut în contul personal și primul rezultat foarte mare la senioare. În luna decembrie 2022, a devenit vice-campioană mondială de senioare, la stilul smuls, în cadrul categoriei 49 kg, la Campionatul Mondial de la Bogota (Columbia). Eleva antrenorilor Cristina Maftei și Gheorghe Maftei a cucerit argintul cu 90 de kg, stabilind cu această ocazie și un nou record european la smuls, imediat după performanța belgiencei Nina Sterckx (89 kg).
 În semn de respect și prețuire, în data de 31 decembrie 2022, în cadrul Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă, domnișoara Cambei Mihaela Valentina a fost numită „Cetățean de onoare al Comunei Dofteana” și a fost premiată cu suma de 5000 lei din partea Primăriei și a Consiliului Local Dofteana.
Îi dorim multă sănătate, să i se îndeplinească toate dorințele și să fie mereu veselă și iubită de toată lumea!
 Comunitatea locală este alături de ea și dorește să o vadă în curând campioană olimpică.”
Cu doar câteva zile înainte, Mihaela Cambei a fost premiată și de primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, în cadrul Galei Sportului și Învățământului Oneștean. Laurențiu Neghină i-a acordat Mihaelei titlul de Sportiva Anului 2022.